Theater

Finalistentour 2017

VARA Leids Cabaret Festival

De grote carrièrestart van de Najib Amhali of de Sanne Wallis de Vries van 2017 meemaken? Dat kan!  De finalisten van het VARA Leids Cabaret Festival 2017  trekken het land in. Nu zonder de zenuwen van de finale in Leiden. Tijdens de Finalistentour 2017  krijgt u de kans om zelf hun talent te ervaren. Ze doen de finaleavond namelijk integraal over!

Op deze avond wordt het schuddebuiken van het lachen met:

Winnaar: De Hygiena’s
Drie Vlaamse absurdisten en een gitaar… dat was een veel betere naam geweest voor 'De Hygiëna’s'. Maar helaas, ze hebben al een logo en Facebook-pagina, dus ze zitten er aan vast. Wilt u ook kunnen zeggen “Dat is een half uur van mijn leven dat ik nooit meer terugkrijg”? Dan bent u aan het juiste adres bij “Drie Vlaamse Absu…”, …uhm, ik bedoel “De Hygiëna’s”

De Jury: “Met hun vaart en geraffineerde rolverdeling laten De Hygiëna’s zien hoe een op volle toeren draaiend, goedgebekt theatertrio zich kan onderscheiden van de vele solisten in de programmering van theaters. Met hun van veel fantasie getuigende absurde invallen hebben De Hygiëna’s ons verrast en nieuwsgierig gemaakt naar méér.”

Winnaar Publieksprijs: Felix Heezemans
Tegen de verwachting in. Als niets is wat je ervan verwacht had, kun je maar één ding doen: obstakels te lijf gaan en volle kracht vooruit.  
  
De jury: “Zijn observaties zijn vaak raak. Zijn typetjes wekken door hun herkenbaarheid en de inzet van zijn fysiek en stemgebruik de lach op. Hij maakt hierbij veelvuldig gebruik van het stijlmiddel van de overdrijving. Of hij nu een notoire klager of een stadswacht neerzet, we kennen ze allemaal, deze types.  Hij kan mensen duiden en neerzetten, hieruit blijkt een sterk observatievermogen.”
 
Finalist: PS en zo is het leven
PS en zo is het leven probeert te balanceren, te zoeken naar houvast, te achterhalen hoe het moet, hoe het hoort, hoe anderen vinden dat het hoort. Soms lukt het. Dan staan ze overeind. Voor even.   

De jury: “Ze maken gebruik van diverse instrumenten, die door meerdere leden bespeeld kunnen worden. Leuk is het gebruik van rekwisieten als speelgoed en afwasborstels om muziek mee te maken. Vooral door hun meerstemmigheid maken ze indruk. Hun teksten zijn poëtisch, soms ook absurdistisch, maar toch goed te volgen.”   


Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Cabaret & Comedy
Titel Finalistentour 2017
Uitvoerder VARA Leids Cabaret Festival
Datum Vrijdag 05-05-2017
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur
Eindtijd 22:00 uur