Theater

Dear World

Iris Hond en het Matangi Kwartet

Vlak voor zijn dood bejubelde de iconische zanger/dichter Leonard Cohen pianiste Iris Hond met de lovende uitspraak: "A great spirit revealed". Hij deed dit na het horen van Dear World, het album waarop de klassiek geschoolde pianiste haar eigen composities speelt en zingt. De getalenteerde en eigenzinnige Iris zal komend seizoen ook het Nederlandse publiek versteld doen staan van haar talenten. In een wervelende show laat zij samen met het Matangi Kwartet horen dat Leonard Cohen geen woord te veel heeft gezegd. 
 
De muziek van Iris Hond, geproduceerd door de legendarische producer Patrick Leonard (Madonna, Elton John, Brian Ferry, Leonard Cohen), balanceert op de scheidslijn tussen pop en klassiek. In een uniek, zelf gecreëerd genre - waarin ze 'best of both worlds' op een geraffineerde manier doet samensmelten - geeft ze antwoord op de vraag: 'Als de wereld mij zou kunnen horen, wat zou ik haar dan zeggen?' 
 
"Mijn muziek gaat over liefde en hoop. Iedereen zit op een bepaalde manier wel ergens mee. En muziek kan ons daarvan bevrijden", aldus Iris.

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Klassiek
Titel Dear World
Uitvoerder Iris Hond en het Matangi Kwartet
Datum Vrijdag 22-12-2017
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur
Eindtijd 22:15 uur