Theater

De Notenkraker

Charkov Staats Ballet Theater

De Notenkraker is een prachtige klassieke uitvoering die de harten van jong en oud zal veroveren. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski die live wordt uitgevoerd door een groot orkest, de virtuoze danspartijen, het schitterende balletgezelschap en het decor maken deze prachtige dansvoorstelling een magisch kerstfeest voor de hele familie.

De Notenkraker vertelt het verhaal van het meisje Clara, die op kerstavond een  notenkrakerpop cadeau krijgt. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar. Hun liefde komt in gevaar door de gevreesde Muizenkoning. Hij tovert de prins om in een levende notenkraker.

Het sprookjesverhaal wordt uitgevoerd door het Oekraïens Staats Ballet Theater. Het gezelschap, afkomstig uit Charkov, maakt onderdeel uit van één van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en de Oekraïne. Maar liefst 700 mensen zijn hier werkzaam, waaronder de artiesten, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en (ballet)schoenmakers. Deze mensen 'achter de schermen' zorgen ervoor dat de voorstelling tot in de details is verzorgd.

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Dans
Titel De Notenkraker
Uitvoerder Charkov Staats Ballet Theater
Datum Vrijdag 08-12-2017
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur
Eindtijd 22:05 uur