Theater

Carmen

Tania Kross

Met uitzonderlijk veel succes liet Tania Kross haar jeugddroom in vervulling gaan: een speciaal voor haar bewerkte versie van haar lievelingsopera Carmen. De voorstelling kreeg prachtige recensies en vond overal veel bijval. Tania weet heel Nederland mee te slepen in dit liefdesverhaal vol passie en verraad. Het meesterwerk van Georges Bizet met alle bekende aria’s en melodieën blijkt in een fris, modern jasje nog altijd onze gemoederen behoorlijk bezig te kunnen houden.

Op het lijf geschreven
De titelrol is Tania op het lijf geschreven: zij maakt van Carmen een vurige en krachtige, zelfstandige vrouw. Zoals Tania zegt: 'ik bepaal waar ik naar toe ga, ík bepaal op wie ik verliefd word, ík bepaal wie ik ben'. Nadat ze Carmen vertolkte bij onder andere de Staatsopera Stuttgart en op het prestigieuze Glyndebourne Opera Festival maakte Tania, met deze speciaal voor haar gemaakte versie, een tournee langs uitverkochte zalen door heel Nederland. In het voorjaar van 2019 volgt nog één succesronde van haar lievelingsopera. Tania zingt dan voor het laatst de rol waar ze als meisje, dat voor het eerst operamuziek hoorde, al van droomde.

Arrangeur Thijs Borsten combineerde de schitterende muziek van Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige dans uit de zuidelijke provincies van Spanje waar het verhaal van Carmen zich afspeelt en maakte zo een sprankelende, eigentijdse versie van Tania’s lievelingsstuk. Tania Kross wordt bijgestaan door de Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen in de rol van Micaëla en tenor Charles Hens als Don Jose. We zien Carlos Denia, een van de beste flamenco-zangers van Spanje, als toreador Escamillio.

Leuk voorafje

Voorafgaand aan de voorstelling wordt er om 19.15 uur een inleiding gegeven. Dit 'voorafje' is gratis te bezoeken.

Voorstelling

Informatie

Voorverkoop € 32.00 (excl. € 1,85 ticketkosten)

Genre Klassiek
Titel Carmen
Uitvoerder Tania Kross
Datum Zondag 24-02-2019
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur
Eindtijd 22:20 uur