Regionaal talent in Efteling musical

Devon Jade

Op 14 oktober speelt het Efteling theater De gelaarsde Kat in Markant Uden. Naast de cast van de Efteling zijn er maar liefst 20 talentjes uit Uden en omgeving te zien op het podium. De talenten krijgen les van professionals om er samen met de cast een fantastische show van te maken en ze kunnen haast niet wachten tot het zover is.

 

Om de talentjes wat beter te leren kennen hebben we hen een aantal vragen gesteld. Ze vinden het allemaal ontzettend leuk om op een podium te staan. Mees: “Het is super cool!” Een aantal van hen hebben zelfs al ervaring met optreden voor een groot publiek. Zo heeft Lisa al meegedaan met de Efteling musical Pinokkio,deed Luna mee in het toneelstuk op de camping en hebben Jasmijn en Sarah allebei al eens op een podium gestaan tijdens een balletuitvoering. Kiezen tussen dansen en zingen vinden de kinderen lastig, maar de meeste kiezen toch voor dansen. Ze kunnen daarbij hun energie lekker kwijt. Alleen Sven vindt zingen toch écht het allerleukste. Je zou denken dat ze allemaal een kat als lievelingsdier hebben maar niets is minder waar. Zo vindt Lobke hertjes het allerliefste en houdt Saar van dolfijnen. En terwijl Lisa droomt van een carrière als musicalster, wil Pim toch liever politieman worden en kiest Sophie voor dokter. Één ding hebben de meeste kinderen wél gemeen: ze vinden het optreden best wel een beetje spannend. “Je staat op het podium voor zó veelmensen,” zegt Jesper. Ondanks de zenuwen hebben ze er allemaal ontzettend veel zin in! En wij natuurlijk ook.

 

Het verhaal

De Efteling musical neemt u mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij de arme molenaarszoon terecht is gekomen. De molenaarszoon en kat raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Er is maar één ding wat de kat daarvoor wil hebben,zijn kleren en leren laarzen. Maar wat zou de gelaarsde Kat daar nou mee van plan zijn? Zal hij de belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

 

Dit wilt u toch niet missen? Bestel hier uw kaarten.