NIEUW IN UDEN: BELEEF ZUID-AMERIKA IN RESTAURANT CUSCO

Devon Jade

Culinaire fijnproevers en fans van de Zuid-Amerikaanse keuken kunnen binnenkort voor een heerlijke avond uit terecht in Uden. Eind maart opent er in ons pand een spiksplinternieuw restaurant: Restaurant Cusco. Hier gaan gasten volop genieten van al het moois én vooral al het lekkers dat Zuid-Amerika te bieden heeft.  

Wie eind maart Restaurant Cusco binnenloopt merkt het aan alle zintuigen: dit is een andere wereld. Het ruikt er geweldig lekker naar kruiden. In de open keuken zijn koks druk in de weer met verse ingrediënten. Op de grill ligt een prachtig stuk vlees gekruid met de lekkerste Zuid-Amerikaanse specerijen. In een ambiance van robuuste materialen: leer, steen, hout, metaal. Uitgevoerd in aardse kleuren. Chef-kok Vincent van Oijen en operationeel manager Peter Timmers zochten de afgelopen periode naar een horecaconcept dat uniek is voor deze regio, aansluit op de behoefte in de markt én past bij de ambities van het team. Zuid-Amerika it is! 

Het eten: geïnspireerd door Zuid-Amerika, zéér smaakvol
Chef-kok Vincent: “We gaan voor die typische rijke smaak en maken uitsluitend gebruik van dagverse producten. Natuurlijk krijgt de ambachtelijke houtskool grill een belangrijke positie in de keuken. Gasten zullen ervaren: Zuid-Amerika rolt over je tong: het is zéér smaakvol.” En in die regio is het een gewoonte sámen te eten met de hele familie. Zo ook in Restaurant Cusco: de gasten bestellen à la carte én kunnen ervoor kiezen om de gerechten op basis van shared dining te laten serveren. Vincent: “Vrienden en familie kunnen de hele avond met elkaar tafelen. Natuurlijk serveren we daar de allerlekkerste wijnen bij. ” 

Waarom ‘Cusco’?
Cusco is een bruisende stad in Peru en was ooit de hoofdstad van het Incarijk. Een belangrijke inspiratiebron voor de keuken. Cusco staat bekend om haar wereldwonderen, het heerlijke eten, swingende muziek en een labyrint van mooie steegjes. Een magische wereld die deze regio iets heel bijzonders brengt: Restaurant Cusco. Het restaurant komt op de plek van het huidige Restaurant Markant. Operationeel manager Peter: “Na de carnaval starten we meteen met een flinke verbouwing. Gasten die Restaurant Cusco vanaf  eind maart bezoeken gaan die Zuid-Amerikaanse sfeer tot in het fijnste detail beleven.”

Volg alle ontwikkelingen vanaf nu via www.theworldofcusco.nl