Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Bepaal het aantal tickets, maak uw plaatskeuze en bestel eventuele extra's. Klik vervolgens op 'PLAATS IN WINKELMANDJE'. Als u een actiecode heeft, kunt u deze hier invullen. Log in met uw account of maak een account aan. Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op 'WACHTWOORD VERGETEN' om een e-mail te ontvangen met uw wachtwoord. Rond uw bestelling af met de betaling en u ontvangt per e-mail een bevestiging. 


Bij kindervoorstellingen geldt in sommige gevallen een gereduceerde toegangsprijs voor kinderen t/m 12 jaar. U kunt dit tijdens het reserveren aangeven.
Indien van toepassing gaat de dagprijs in om 17.00 uur op de dag van het concert of event.


Bij het reserveren van een voorstelling of event wordt er € 1,85 aan ticketkosten per ticket in rekening gebracht. De regering heeft per 1 januari 2019 het lage BTW tarief verhoogd naar 9 procent. Deze verhoging betekent dat ook Markant de entreeprijzen zou moeten aanpassen. Markant heeft er voor gekozen om de entreeprijzen zoals vermeld in brochure en op websites gelijk te houden en de BTW verrekening te regelen via een verhoging van de ticketkosten. Dit geldt zowel bij reservering via internet als telefonisch of bij het Informatiepunt. Deze kosten hebben betrekking op diensten zoals systeemkosten, datacommunicatiekosten, distributiekosten, verkoopkosten, personeelskosten en bancaire kosten. U betaalt deze kosten als tegemoetkoming in de kosten die Markant maakt voor het verkopen van tickets.


Wanneer u zich aanmeldt op de website, ontvangt u per e-mail uw tijdelijke wachtwoord. Met uw e-mailadres en wachtwoord kunt u inloggen op de website. Bent u een nieuwe gast? Vul dan alle contactgegevens in en bewaar deze (klik op de link 'Wijzigen').


In de theaterzaal is plaats voor vier gasten in een rolstoel en in de evenementenzaal is plek voor zeven gasten in een rolstoel.
Vanwege de brandveiligheid kunnen er geen extra rolstoelplaatsen gecreëerd worden. Het is daarom belangrijk dat u voorafgaand aan uw bezoek aan Markant Uden aangeeft dat u gebruik maakt van een rolstoel. Ook wanneer u tickets heeft gekocht via een extern verkooppunt.
Reserveren van een rolstoelplaats via de website is niet mogelijk, we vragen u dan ook contact op te nemen met het Informatiepunt via 0413 25 61 10.


iDEAL is een directe betalingsmethode op het internet. Middels uw eigen bank betaalt u de reservering direct, via Internetbankieren.


Aangezien theater- of tegoedbonnen niet via de website verwerkt kunnen worden, dient u vóór het reserveren contact op te nemen met het Informatiepunt via tel. 0413 25 61 10 of stuur een e-mail naar informatiepunt@markantuden.nl. Bij een betaling via de site is er de mogelijkheid de podiumcadeaukaart in te leveren. Wanneer een voorstelling is uitverkocht, kunt u zich via de website op de wachtlijst plaatsen. Indien er tickets geretourneerd worden, wordt de eerste op de wachtlijst door het Informatiepunt gebeld.


Wanneer u een klacht heeft over Markant Uden of over een voorstelling, concert of event, kunt u deze schriftelijk indienen via informatiepunt@markantuden.nl. Tijdens of na de voorstelling, het concert of event kunt u een klachtenformulier vragen bij de garderobe, deze invullen en inleveren bij de garderobe. Wij nemen uw klacht altijd in behandeling en zullen contact met u opnemen.


De openingstijden van het Informatiepunt zijn:
Maandag t/m zaterdag 13.00 tot 17.00 uur en één uur voorafgaand aan een event of voorstelling.
Het Informatiepunt is te bereiken via tel. 0413 256 110, of via e-mail: informatiepunt@markantuden.nl
Kijk voor de afwijkend openingstijden op de Informatiepagina.


Ja, tijdens het reserveren van uw tickets voor voorstellingen in de theaterzaal kunt u uw plaats in de plattegrond kiezen. Zie voor meer uitleg het kopje 'Online bestellen onder 'Informatie'. In een reeks van drie beschikbare plaatsen is het niet mogelijk er hiervan twee te reserveren. Voor concerten en events in de evenementenzaal en foyers is het niet mogelijk een voorkeur aan te geven.
Bij concerten in de evenementenzaal zijn er uitsluitend staanplaatsen, tenzij anders vermeld.


Nadat u uw bestelling helemaal heeft afgerond, inclusief de (deel)betaling, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Op datzelfde moment ontvangen wij de bevestiging en is uw bestelling verwerkt. Heeft u gekozen voor E-tickets, dan zijn deze bij de bevestiging gevoegd als PDF-bestanden.


Wanneer uw e-mailadres, woonadres of andere gegevens zijn gewijzigd, dan kunt u via het icoontje 'Mijn Markant'(rechtsboven op de website) deze gegevens zelf wijzigen. Of neem contact op met het Informatiepunt. 


Alles over de Markantiers en de Vrienden van Markant vindt u op de pagina 'Vrienden'.


Voor parkeren op onze parkeerplaats, zie de pagina Informatie.

 Markant Uden bevindt zich in het centrum aan de Markt van Uden. Er is parkeergelegenheid in de directe omgeving, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het gebouw. In het centrum van Uden geldt betaald parkeren van maandag t/m donderdag van 9.00-18.00 uur, op vrijdag van 9.00-21.00 uur en op zaterdag van 9.00-18.00 uur. Op koopzondag betaalt u van 12.00-17.00 uur. U kunt dit contant betalen. Een plattegrond van parkeerplaatsen in de buurt vindt u hier.  Meer informatie over de koopzondagen vindt u op de website van Gemeente Uden.


Zoekt u een origineel cadeau dat altijd in de smaak valt? Markant Uden heeft dé oplossing: geef een bijzonder moment cadeau! Het bijzondere moment vult u helemaal zelf in. Bijvoorbeeld met tickets voor een musical of concert, een diner of maak een combinatie hiervan. Of laat de ontvanger kiezen en geef een Voucher van Markant Uden cadeau. De waarde van deze cadeaubon bepaalt u helemaal zelf. Wij verzorgen een feestelijke verpakking van uw cadeau. Voor meer informatie kunt u het Informatiepunt bereiken op 0413 – 256110 of  via e-mail informatiepunt@markantuden.nl.
Wij verkopen ook de Podiumcadeaukaart, deze is te gebruiken voor het kopen van tickets in alle landelijke theaters.


Bij elke voorstelling in de theaterzaal heeft u de mogelijkheid om dit arrangement te reserveren bij de tickets. Uw avond uit begint met een kopje koffie met een likeur (Ujes Leutje) en een luxe bonbon. Na de voorstelling geniet u van een borrelplateau met lekkere hapjes en een drankje naar keuze (koffie, thee, fris, bier of wijn). Prijs: € 9,50.
Wanneer u online uw tickets voor een voorstelling bestelt, krijgt u vanzelf de mogelijkheid om het arrangement te bestellen. U kunt het arrangement ook telefonisch bestellen via het Informatiepunt: 0413 25 61 10 (ook wanneer u al tickets gereserveerd heeft). Het is mogelijk om een “arrangement op maat te maken” voor meerdere personen. Laat ons weten wat uw wensen zijn!


In ons pand vindt u Restaurant Cusco. U geniet er volop van al het moois én vooral al het lekkers dat Zuid-Amerika te bieden heeft. Wie er een stap binnenzet waant zich in Peru, in Cusco. Een bruisende stad met heerlijk Zuid-Amerikaans eten, swingende muziek en een labyrint van mooie steegjes. Een inspiratiebron voor de keuken, door haar rijke geschiedenis en eeuwenoude culinaire tradities.  Reserveer via www.restaurantcusco.nl. Heeft u vragen over reserveringen (ook voor groepen), dan kunt u ook contact opnemen via 0413 264 588.


Ja, op 10 minuten loopafstand vindt u Hotel Arrows. De moderne hotelkamers van Hotel Arrows Uden zijn uitgerust met alle luxe en comfort en het hotel beschikt over een bar, lounge en wellness- en sportcenter. In samenwerking met Hotel Arrows bieden wij u een speciaal theater-arrangement: voor slechts € 85,00 maakt u uw avond uit compleet met  een 3-gangenkeuzemenu en een overnachting in een tweepersoonskamer. Klik hier voor meer informatie over het theater-arrangement van Hotel Arrows.


Een ticket voor een voorstelling in de theaterzaal en Kleine zaal is inclusief het gebruik van de garderobe. Tevens ontvangt u een gratis pauzeconsumptie (voor koffie, thee, fris, bier en wijn) als een voorstelling een pauze heeft. Een ticket voor een event in de evenementenzaal is altijd exclusief consumpties en gebruik van de garderobe.  Voorgaande geldt, tenzij anders vermeld in het programmaboek of bij de informatie over het event/de voorstelling op deze website.


Alle regels omtrent roken en mobiele telefoons vindt u op onze Servicepagina.


Dat kan, wanneer u in het bestelproces kiest voor het ontvangen van uw tickets per e-mail kunt u deze uitprinten en meenemen naar Markant Uden of u kunt de tickets op uw telefoon tonen bij bezoek aan de betreffende voorstelling of het event.


Geen probleem, wij staan voor u klaar! Neem contact op met het informatiepunt, telefonisch te bereiken op 0413 256 110 of via e-mail informatiepunt@markantuden.nl.